Esnek İş Parçası Bağlama Çözümleri İle Üretkenliğinizi Arttırın | Hidkom Mühendislik

Esnek İş Parçası Bağlama Çözümleri İle Üretkenliğinizi Arttırın

Esnek İş Parçası Bağlama Çözümleri İle Üretkenliğinizi Arttırın

Bağlama teknolojisi önemlidir – esnek iş parçası bağlama çözümü üretkenliği artırır

Paderborn’daki CLAAS Industrietechnik‘te karmaşık bileşenler, iş parçasına özgü özel fikstürler üzerinde bağlanıyordu. Günümüzde, iş parçalarının bileşene özel sıkıştırma çeneleri ile sıkıldığı esnek standart iş parçası bağlama kuleleri kullanılmaktadır. Bu, üretimin yüzde 20 artmasını sağlarken aynı zamanda proses güvenliğini de iyileştirir. ROEMHELD‘in CLAAS Industrietechnik ile birlikte geliştirdiği bağlama çözümleri, palet sistemi ile esnek bir üretimde kullanılmaktadır.

Kübik bileşenleri güvenilir bir şekilde sıkıştırmak: Bu, CLAAS Industrietechnik’te hidrolik prefabrikasyon departmanını, 2002 yılında bir çalışma programcısı olarak devraldığında, üretim planlamacısı Stefan Picht‘ın hedeflerinden biriydi. Bu yüzden tanınmış tedarikçilerden teklifler aldı ve çeşitli modelleri test etti. 16 adede kadar iş parçasını sıkıştırmak için alan sunan HILMA TS 125 L kule iş parçası tutma sistemleri yarışı kazandı.

Onun ifadelerine göre belirleyici faktör, her şeyden önce Hilma TS 125 ile elde edilen sıkma güvenliğiydi. “Yüksek proses güvenliğinin yanı sıra, emniyetli iş parçası tutma sayesinde makinelerin ilerleme hızlarını artırabilmemiz gibi ek bir avantaja da sahipler.

Olumlu deneyimin bir sonucu olarak, işletmeye çok sayıda diğer kule iş parçası tutma sistemleri eklenmiştir. Dört taraflı bağlama kulelerinden günümüzde yüksek iş parçası ağırlıkları için sekiz TS 125 ve üç TS 125 Vektörü kullanılmaktadır. Ayrıca üç taraflı TS 125 Tristar kullanılmaktadır. CLAAS Industrietechnik ayrıca bileşenleri altı MSH çoklu iş parçası tutma sistemi ve bir dizi başka HILMA makine mengenesi kullanarak sıkıştırır.

Kule iş parçası tutma sistemleri, esnek üretim sisteminin bir parçasıdır

Kenetleme sistemleri, CLAAS’ta dahili olarak “esnek üretim sistemi” olarak adlandırılan kapsamlı bir üretim çözümünün parçası oldukları “Prefabrikasyon Hidroliği” bölümünde kullanılmaktadır. Sistem, her biri Fin otomasyon şirketi Fastems‘in bir palet istasyonuna bağlı iki yatay 4 eksenli işleme merkezinden Heckert CWK 400 D ve HEC 400’den oluşuyor.

İki katlı istasyonda, iş tutma kuleleri ile paletler için kırk depo alanı bulunmaktadır. Bileşenlerin %90’ı iki kurulumda işlendiğinden, her bir iş parçası tutma kulesi hem ilk işlemeyi bekleyen ham parçaları hem de son işleme için iş parçalarını içerir. Robotlar paletleri depolama yerlerinden çıkarır ve ilgili makinelere götürür.

İş parçası tutma kuleleri iki kurulum istasyonuna yüklenir

240 farklı iş parçası standart bileşenlerle sıkıştırılmıştır. Heckert dört eksen işleme merkezi, esas olarak valf yuvaları ve pompa bileşenleri gibi karmaşık hidrolik bileşenleri işliyor, her yıl yaklaşık 92.000 parça. Bu parçalar eşit miktarda gri demir ve sfero demir veya dövme alüminyum alaşımlarından oluşur. Yaklaşık 240 farklı iş parçası ağırlık, boyut ve geometri açısından büyük farklılıklar gösterir: ağırlık olarak 1-15 kg’dan, 100 x 80 x 53 mm’den 125 x 100 x 242 mm’ye ve kübikten serbest biçimli kalıp dökümüne kadar. Parti büyüklükleri on adetten – yedek parça üretiminde – 500 parçaya kadar değişmektedir.

İki yüzden fazla farklı bileşen olduğu için, bileşenleri iş parçasına özgü özel fikstürlerle bağlamanın orijinal yönteminin son derece karmaşık, pahalı ve esnek olmadığını anlamak kolaydır. Bugün yaptığımız ise, artık iş parçalarına sadece sıkıştırma çeneleri adapte ediyoruz “Artık özel çenelere sahip standart bağlama elemanlarımız var. Çenelerimizin yüzde doksanı özel olarak gereksinimlerimiz için tasarlandı.” Sıkıştırma çözümünün geri kalan bileşenleri evrensel olarak kullanılabilir ve her zaman aynı kalabilir.

ROEMHELD, müşteriye özel varyantlarla daha da genişletilen standart uygulamalar için halihazırda geniş bir değiştirilebilir çene yelpazesi sunmaktadır. Ürün yelpazesi, hızlı bir şekilde değiştirilebilir çene uçlarını içerir. Sert metal tutamak uçları böylece paralel olmayan sıkma yüzeylerini telafi edebilir veya dar sıkma kenarlarına sahip iş parçalarını zorla sıkabilir. Gerekirse, bir iş parçasının kenetleme kenarlarını azaltmak için de kullanılabilirler. TUC kaplamalı yarı standart çeneler, örneğin güçlü işleme sırasında ince duvarlı parçaların güvenli sıkılması için sıkma kuvvetini değiştirmeden tutma kuvvetlerini önemli ölçüde artırmayı mümkün kılar.

Handling sistemli kurulum ve transfer istasyonları

Kullanılan tüm iş parçası tutma sistemleri tamamen mekanik olarak çalıştırılabilir. CLAAS, Hilma TS 125 iş tutma kulelerinin iki çeşidini kullanır. 3. el fonksiyonuna sahip sistemler bir iş mili aracılığıyla çalıştırılır. Sıkma kuvveti, merkezi çenede eşit şekilde oluşur. Her iki sıkıştırma noktası bağımsız olarak çalışır ve farklı sıkıştırma kuvvetleriyle basınçlandırılabilir. Tüm TS kule iş parçası tutma sistemleri, yükleme istasyonuna monte edilmiş bir taşıma sistemi ile çalıştırılır.

Dengeleyiciler tarafından askıya alınan ve yönlendirilen pnömatik motor, operatör tarafından iş parçası kulesi mili üzerine yerleştirilir. İşlem ayak pedalı ile yapılır. Operatör, iş parçasının taşınması için her zaman iki elini de kullanabilir ve sıkma kuvveti her zaman yeniden üretilebilir. Bu, iş istasyonunda ergonomi ve sıkma güvenliği üzerinde çok olumlu bir etkiye sahiptir. Kazalara karşı korunmak için, operatör ilk olarak tork motorunu kurulum istasyonuna bağlamalıdır. Ancak bundan sonra endüksiyon sensörü, robotun paleti sıkma cihazları ile alabileceğini bildirir.

Üretim planlamacısı Picht, CLAAS’ın uzun vadeli işbirliğinden çok memnun olduğunu açıklıyor: “Danışmanlık, iletişim, proje yürütme ve servis çok iyi, bağlama cihazlarının kalitesi son derece yüksek, operasyonları basit ve güvenilir. Ve üretkenlik ve güvenlikteki gelişmeler, başlangıçta beklediğimizden daha büyük. ”

Kurulum süreleri giderek daha önemli hale geliyor

Üretimi daha da artırmak için CLAAS Industrietechnik, gelecekte özel çeneli standart iş parçası tutma kulelerinde daha da fazla iş parçasını sıkmayı planlıyor, Picht şöyle açıklıyor: “Aletler, özellikle alüminyum parçaların işlenmesi için giderek daha güçlü hale geldi. Sonuç olarak, çalışma süreleri kısaldı ve kurulum giderek daha önemli hale geliyor.”

Siz de işletmeniz için kule tipi yatay mengene sistemlerinin avantajlarından yararlanmak istiyorsanız Hidkom mühendislerinden detaylı bilgiyi almak için lütfen iletişim sayfamızda ki numaralardan bizlere ulaşınız.

  • Posted by Hidkom Mühendislik
  • On 6 Nisan 2021
  • 0 Comment

Leave Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir