Hidrolik Blok Silindir | Hidkom Mühendislik

Hidrolik Blok Silindir

John Doe - CEO & Founder

Hidrolik blok silindirler kullanım yerleri olarak bir çok sektörde kullanımaktadır. Özellikle pozisyonlama , sıkma , destekleme , bükme presleri , kesme presleri . delme presleri , perçinleme , açma-kapama , kaldırma – indirme , itme ve çekme silindiri olarak kullanılabilmektedir.  Kompakt blok tasarımı , birden çok bağlantı seçeneği , sertleştirilmiş piston mili  , NBR ve FKM keçe seçeneği ile 240 ° C’ye kadar çalışma imkanı  sunmaktadır. Switch’li modelleri de bulunmaktadır.

BLOK SİLİNDİR – Çalışma basıncı max. 500 bar, tek ve çift etkili, çelik, alüminyum blok silindir ve bronz gövdeli blok silindir olarak da standart olarak mevcuttur,

  • Min. 8mm, Max. 1200 mm stroke sağlayan
  • Pozisyon kontrolü ve kurs sonu kontrolü sağlayan
  • Özel silindir imalatı sunabilen
  • Standart Max. 150°C’ye kadar dayanıklı standart sızdırmazlığı olan
  • İstenilen ve özel durumlar da max. 240°C’ye dayanıklı sızdırmazlığı olan

Hidrolik Blok Silindirler yay dönüşlü ve dönüşsüz tek veya çift etkili

Hidrolik Blok Silindirler

Hidrolik Blok Silindirler

Tek veya çift etkili blok silindirler yüksek alaşımlı çelikten, bronz alaşımlı ve özel alüminyum alaşımlarından yapılmıştır. B1.542 blok silindirleri ve B1.590 hidrolik blok silindiri hariç, herhangi bir pozisyonda monte edilebilirler ve maksimum 0,25 m / s strok hızına sahiptirler, piston hızları 0,5 m / s ile iki kat daha yüksektir. ROEMHELD blok silindirleri statik olduğunda yağ sızdırmaz. Çift piston sızdırmazlığı sayesinde strok sızıntısı minimum düzeydedir.

Çift Etkili Blok Silindirler 

Çift etkili blok silindirler, hidrolik olarak çalıştırılan tüm doğrusal hareketler için evrensel olarak kullanılabilir. Her iki yönde de kuvvet üretirler, böylece itmek veya çekmek için kullanılabilirler. Bu, strok için gerekli olan tam olarak hesaplanabilir ve tekrarlanan sürelerin yanı sıra yüksek bir fonksiyon güvenliğini garanti eder.

 

Yay Geri Dönüşlü veya Dönüşsüz Tek Etkili Blok Silindirler 

Tek etkili blok silindirler, geri çekme kuvveti gerektirmeyen veya pistonun harici bir kuvvet tarafından geri çekildiği tüm hidrolik olarak çalıştırılan doğrusal hareketlerde kullanılabilir. Bu işlev yay dönüşlü veya yaysız olabilir ve her iki durumda da silindire basınç uygulanırken piston uzar. Yay dönüşüne sahip olduğunda, basınç tahliyesinden sonra, piston yay kuvveti ile geri çekilir. Baskı yayı sadece sürtünme kuvvetlerinin üstesinden gelmekle kalmamalı, aynı zamanda hidrolik yağı depoya geri vermelidir. Yay geri dönüşü olmadan, basınç tahliyesinden sonra, piston bir dış kuvvet tarafından geri çekilmelidir. Basınç yayı takılmadığından, bu tek etkili blok silindir aynı uzunluktaki çift etkili versiyonla aynı stroka sahiptir.

Merkezlenmiş metal hava filtresinden kesme yağlama maddelerinin ve soğutucuların silindirin içine girme olasılığı varsa, bir havalandırma hortumu bağlanmalı ve korumalı bir konuma yerleştirilmelidir.

Blok silindir tasarımı - çift etkili

Blok silindir tasarımı - tek etkili

Blok silindirlerin montaj için çapraz delikleri ve / veya boylamasına delikleri vardır. Blok silindirlerin montajı için açık delikler yerine, isteğe bağlı olarak piston kolu tarafında veya alt tarafında iç dişler sağlanabilir.
Bir desteğe alternatif olarak, hidrolik blok silindirler, silindir kuvvetlerini bir anahtar aracılığıyla taban plakası yüzeyine aktaran bir anahtar yolla yuvaya takılabilir.

ARA VURUŞLAR

Mesafe kovanı ile strok sınırlaması: Ekonomik ve hızlı sağlanan ara stroklar

 

 

Bir sonraki en büyük strok ile standart silindirdeki piston kolu tarafına bir mesafe burcu yerleştirilir ve muhafazanın içine sabitlenir. Bu, pistonun uzayan stroku artık tamamlayamayacağı ve burcun uzunluğuna bağlı olarak strokun bu dahili durdurma tarafından kısıtlandığı anlamına gelir.

 

 

 

YÜKSEK BASINÇ DAYANIKLI YAKINLIK SENSÖRLERİ İLE ZAMANLI SON KONTROL

Her son konum için, silindir muhafazasına, içine yüksek basınca dayanıklı, etkileşimli bir yakınlık sensörününvidalanabileceği iç dişli bir delik verilir. Sensör, doğrudan silindirin pistonunu kontrol eder. Dıştan bir O-ring ile kapatılmıştır. Sensör ve piston arasındaki anahtarlama mesafesi sayesinde, anahtarlama noktası son konumdan 5 mm öncesine ayarlanabilir
. Yüksek basınca dayanıklı sensörler tarafından sadece blok silindirinin son konumları kontrol edilir.

 

ENDÜKTİF YAKINLIK ANAHTARLARI İLE POZİSYON İZLEME

Ticari olarak temin edilebilen yakınlık başlatıcılarla bir kontrol için blok silindirler, silindir tabanından geçen bir piston çubuğu ile donatılmıştır. Ek olarak, sensörlerin silindir tabanına takılı ve flanşlı olduğu kontrol için bir muhafaza. Sensörlere, piston kolu üzerindeki kontrol kamları tarafından enerji verilir. Ek muhafaza, toplam uzunluğu önemli ölçüde uzatır, ancak piyasada bulunan M8 x 1 dış dişli sensörler kullanılabilir. Sensörler hareket ettirilebildiği için ara konumlar da kontrol edilebilir.

 

 

MANYETİK SENSÖRLERLE POZİSYON İZLEME

Manyetik sensör kullanmanın avantajları şunlardır:Pistona kalıcı bir mıknatıs sabitlenir ve manyetik alanı manyetik bir elektronik sensör tarafından algılanır. Blok silindirlerde manyetik sensörler, uzunlamasına uzanan yuvalar halinde muhafazanın dışına sabitlenir.

  • Kompakt tasarım / minimum alan gereksinimi
  • Sensörleri uzunlamasına yuvalar boyunca hareket ettirerek ayarlanabilen anahtarlama noktaları
  • Yuvanın uzunluğuna veya strokuna bakılmaksızın, gövdenin iki uzunlamasına yuvasına birkaç sensör takılabildiğinden, birden fazla konumu kontrol etme imkanı. Bir yuvada, anahtarlama noktaları arasındaki minimum mesafe 6 mm’dir; iki yuvalı 3 mm’dir.

HİDROLİK BAĞLANTI OLANAKLARI

Boru dişi ile bağlantı 

O-ring contalı
manifold montajı Manifold montaj bağlantısı K- 2 montaj delikli
Manifold montaj bağlantısı L ​​- 4 montaj delikli
Manifold montaj bağlantısı S- 4 montaj delikli
Manifold montaj bağlantısı B- 4 montaj delikli

Manifold montajı K

Manifold montaj bağlantısı L

Manifold montaj bağlantısı B

Manifold montaj bağlantısı S

Boru dişi ile bağlantı