Hainbuch Çözümleri Robotik Yüzey İşleme Takım Üreticisinin İşlerini Kolaylaştırıyor | Hidkom Mühendislik

Hainbuch Çözümleri Robotik Yüzey İşleme Takım Üreticisinin İşlerini Kolaylaştırıyor

Hainbuch Çözümleri Robotik Yüzey İşleme Takım Üreticisinin İşlerini Kolaylaştırıyor

Robotların ve robotik süreçlerin kullanımı arttıkça, çok sayıda üretici daha sofistike yardımcı yetenekler talep etti. Bir zamanlar üretim sürecinin bir kısmını tamamlamak için tasarlanan otomatik sistemler, artık tamamlanmış veya neredeyse tamamlanmış bir bileşen veya ürün sunmak için birden fazla disiplini bir araya getiriyor.

Buna bir örnek yüzey işlemedir. Daha önceki sistemlerde, robotik olarak kaynaklanan veya kesilen parçalar, genellikle manuel taşlama, zımparalama, çapak alma ve/veya diğer malzeme kaldırma işlemlerini içeren ikincil işlemler gerektiriyordu. Cerrahi aletler veya implantlar gibi mükemmel yüzey kalitesi gerektiren cihaz ve bileşenlerin üretiminde, işlenmiş parçaların parlatma için başka bir sisteme taşınması gerekiyordu. Her durumda bu, verimliliği engelleyen, maliyetleri artıran ve çoğu zaman hurda veya düşük kaliteyle sonuçlanan bir üretim darboğazı oluşturuyordu.

Malzeme kaldırma ekipmanları konusunda uzmanlaşmış bir robotik takım üreticisi olan PushCorp of Garland, Texas, bu sorunlara bir çözüm sağlamak için 1995 yılında Ayarlanabilir Kuvvet Cihazını (AFD) geliştirdi. AFD, belirli bir uygulama için gereken kuvvet miktarını algılayarak ve ileterek, bir robotun bir parçanın yüzeyiyle temas halindeyken hem tutarlı hem de ayarlanabilir bir kuvveti korumasını sağlar.

PushCorp, uygulama arayışında, uyumluluk cihazına monte edilebilecek döner millerin eksikliğini fark etti. 1990’ların sonunda, çoğu iş mili ya sabit otomasyon uygulamaları için tasarlanmıştı (ve buna bağlı olarak çok ağırdı) ya da parçanın yüzeyi boyunca sabit hızı koruyamayan pnömatik tasarımlardı.

Çözüm, 1997 yılında ilk PushCorp servo iş milinin geliştirilmesi oldu. Sıvı soğutmalı bir sabit mıknatıs içeren servo iş milleri, yüksek bir güç/ağırlık oranı ve sabit hız sunarken daha düşük ağırlık gibi ek avantajlara sahiptir. Bu kombinasyon, taşlama, zımparalama, çapak alma, parlatma, kaynak tıraşlama, delme, yönlendirme, kapı kaldırma ve kesme dahil olmak üzere çok çeşitli malzeme kaldırma uygulamalarının zorluklarını karşılama yeteneği ile sonuçlandı.

PushCorp kıdemli ürün müdürü Eddie Erlbacher, “İlk deneyimlerimizin çoğu, ekipmanlarımızın araç boyanmadan önce beyaz gövde (BIW) aşamasında çeşitli işlemler için kullanıldığı otomotiv endüstrisindeydi” diyor. “O zamandan bu yana, roketlerdeki kaynakları temizlediğimiz havacılıktan, çocuk oyuncakları için enjeksiyonla kalıplanmış parçaların buzunu çözmeye kadar yüzey işlemeyle ilgili hemen hemen her sektöre yayıldık.

“Yüzey finisajı son derece zorlu bir süreç olduğu için müşterilerimizle her zaman çok yakın çalıştık,” diye devam ediyor. “Sonuç olarak, onların ihtiyaçlarını karşılamak için özel çözümler geliştirmek zorunda kaldık. Bu da geniş ve çeşitli bir ürün yelpazesi ortaya çıkardı. Örneğin, aktif ve pasif kuvvet uyumlu cihazlarımıza ek olarak, bir dizi servo iş mili, zemine monte bant ve parlatma standları ve robota monte bant zımpara ve kaynak ‘tıraşlama’ ekipmanı sunuyoruz. Büyüdükçe, çok sayıda farklı ürün bileşeninin üretiminin, bir kurulumdan diğerine hızlı bir şekilde geçmemizi sağlarken aynı zamanda maksimum tekrarlanabilirliği garanti eden bir işleme stratejisi gerektirdiğini fark ettik. Seçtiğimiz çözüm Hainbuch hassas iş parçası bağlama sistemi oldu.”

Hainbuch, öncelikle dış çap ve iç çap tornalama uygulamaları için kullanılan çok çeşitli boyutlarda kapsamlı bir hassas iş parçası bağlama ekipmanı serisi üretmektedir. Hainbuch Amerika Pazarlama Direktörü Michael Larson’a göre, “Spanntop ve Toplus aynalarımız, hızlı ve kolay bir şekilde yüklenip boşaltılabilen bağlama kafaları ile birlikte kullanılır. Toplus mandrenler sıkma kafası için altıgen bir yuvaya sahipken, Spanntop modelleri yuvarlak bir sıkma geometrisi kullanır. Her ikisi de geleneksel üç çeneli aynalara göre çok daha yüksek tutma kuvvetleri ve 0,015 mm aralığında tekrarlanabilirlik sağlar.

İç parça iş parçası bağlama uygulamaları için, Hainbuch Mando adı altında pazarlanan çeşitli mandrel stilleri mevcuttur.

PushCorp’ta kullanılan malzemeler arasında 6061 alüminyum ve 4140 çeliğin yanı sıra çeşitli paslanmaz çelikler de bulunmaktadır. Toleranslar ±0,003 inç gibi sıkı bir değerdedir ve parti boyutları tipik olarak küçük ila orta büyüklüktedir (şaftlar sıklıkla 60 parçalık partiler halinde üretilir). Ürünlerin çapı genellikle 4 ila 8 inç arasında değişir ve uzunlukları uygulamaya bağlı olarak değişir.

Erlbacher, “Müşterilerimize yanıt olarak ürün yelpazemizi sürekli geliştiriyoruz,” diye açıklıyor. “Örneğin, üreticiler daha iyi alan kullanımı için ayak izini azaltmaya çalışıyor ve sonuç olarak, daha kompakt bir robot tarafından taşınabilen daha küçük, daha hafif aletler geliştiriyoruz.”

PushCorp, her ikisi de Hainbuch Manok sabit aynalarla donatılmış iki Okuma M560 dikey işleme merkezi kullanıyor; bu aynalar, bağlama kafalarıyla uyumlu, kolla etkinleştirilen bir tutma cihazı. PushCorp’un baş makinisti Matt Zielonko, “İşleme merkezlerimizde bir Hainbuch Manok hızlı değiştirme bağlama cihazı kullanarak, bağlama kafasındaki bir parçayı tornadan çıkarabiliyor ve tekrarlanabilirlikten ödün vermeden işleme için hızlı bir şekilde Manok’a yerleştirebiliyoruz” diyor.

Hainbuch Amerika Güney-Orta Bölge Satış Müdürü Andrew Tisdale, PushCorp’un tornalama uygulamaları için Hainbuch Spanntop 65 (65 mm boyut) geri çekme modeliyle donatılmış bir Okuma L250 eğik yataklı torna tezgahı kullandığını belirtiyor. Zielonko, “Parçayı sağlam bir durdurucuya karşı çekme yeteneği gerçek bir stabilite yaratıyor” diyor.

Tisdale, “PushCorp’taki ekip, Hainbuch ürünlerini gerçekten en iyi şekilde kullanmalarını sağlayan ‘uygulamalı’ bir yaklaşım benimsiyor” diye açıklıyor. “Şirket, yaklaşık 35 adet bağlama kafamızın yanı sıra ID uygulamalarına göre boyutlandırılmış iki adet Mando mandreli kullanıyor.” Bunlar onlara ihtiyaç duydukları hemen her boyut aralığına hızla geçme olanağı sağlıyor.

Zielonko, “Hainbuch sistemini hızlı değişim kabiliyeti, çok yönlülüğü ve yüksek hassasiyetli performansı için seçtik,” diyor. “Değişim süremizi kısalttı ve karlılığımıza gerçekten katkıda bulundu.

“Makine atölyemiz büyüdükçe üretim felsefemiz de gelişti. Kelimenin tam anlamıyla devasa aynalardan daha hassas performans sunan çok daha kompakt Hainbuch sistemine geçtik. Her zaman nicelikten ziyade niteliğe önem verdik ve Hainbuch’un verimlilik ve güvenilirlik konusundaki kararlılığı bu hedefimizi sürdürmemize yardımcı oldu.”

Hainbuch ürünleri hakkında bilgi sahibi olmak için sayfamızı ziyaret edebilir ve her türlü ihtiyacınız için deneyimli mühendislerimizle görüşebilirsiniz. Hainbuch ürünlerinin yetkili tek satıcısı olan Hidkom Mühendislik’te her zaman fazlası vardır.

  • Posted by Hidkom Mühendislik
  • On 22 Mayıs 2023
  • 0 Comment

Leave Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir